Sötsyrlig marängpaj på blodapelsin

En av dom bäst bevarade hemligheter i bakväg är att byta ut citronkrämen med en blodapelsinkräm i sin marängpaj. Prova, du kommer inte ångra dig! 

 

Detta behöver du:  

Pajdeg: 
  • 75 g smör 

  • ½ dl florsocker 

  • ½ krm salt 

  • 2½ dl vetemjöl 

  • 1 ägg 

 

Citronkräm: 
  • Rivet skal och saft av 2 blodapelsiner 

  • 2 dl strösocker 

  • 3 ägg 

  • 2 äggulor 

  • 100 g smör 

 

Maräng: 
  • 2 äggvitor 

  • 2 dl strösocker 

  • ½ dl vatten 

 

Till servering: 
  • 3 dl vispgrädde 

 

Så gör du:  

  1. Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en rund pajform och låt vila i kyl minst 30 min.  

  1. Sätt ugnen på 200°. 

  1. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna. 

  1. Blanda blodapelsin, socker och ägg i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen har tjocknat. 

  1. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna.  

  1. Bred ut krämen i pajskalet. 

  1. Vispa äggvitor och 1 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med vatten tills temperaturen är 123°. Häll den varma sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle under kraftig vispning. 

  1. Fortsätt vispa på medelhastighet 5-10 min tills marängsmeten svalnat. Fyll smeten i en spritspåse.  

  1. Sätt ugnen på grill 250°. 

  1. Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Gratinera i ugnen tills topparna har fått så mycket färg som du föredrar. Vispa grädden lätt och servera till pajen.  

  1. NJUT! 

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen